GINO SARFATTI

I 1939 grundlagde Gino Sarfatti Arteluce, et firma der – for første gang – introducerede design til belysningsbranchen.

I 1978 førte sønnen Riccardo Sarfatti firmaet et skridt videre: ved at skabe Luceplan og senere Flos sammen med sin hustru Sandra Severi og arkitekt Paolo Rizzatto. Her forbandt han design med teknologi og forestillede sig en ny forretningsmodel – der arbejdede med specialiserede, talentfulde og omhyggeligt håndplukkede industrielle håndværkere – der blev synonymt med “Made in Italy” kvalitet og innovation. Både Flos, Arteluce og Luceplan skabte det ene ikon efter det andet, armaturer ikke kun af tidløs skønhed, men som også integrerer betydningen af evolution.

I dag er Floss, Luceplan og Arteluce solgt fra. Produktions rettighederne på de gamle klassikere er dog stadigvæk i Safatti familiens eje og barnebarnet Alessandro Sarfatti, har skabt Astep som i dag, med ny led-teknologi viderefører de ikoniske lamper på smukkeste vis.

Artikel nr.: 2065

Model 2065 består af en diffusor lavet af to sammenføjede opaliserende underkopper, ophængt i loftet med en sortmalet aluminiumsbaldakin. Enkelheden i Gino Sarfattis elliptiske design og materialernes lethed skaber et tilsyneladende vægtløst armatur.

Vejl. pris: fra 6.688,- netto

Artikel nr.: SB Cinquantotto

Astep genindfører en bemærkelsesværdig pendel i håndblæst opalglas. I mere end et halvt århundrede har SB Cinquantotto-designet haft en særlig plads i Sarfatti-familien, og nu er tiden inde til, at grundlæggeren af Astep, Alessandro Sarfatti, deler sin skønhed. En karakteristisk form, en original trådmontering og et tidløst materialevalg gør SB Cinquantotto vedhæng fra 1958 til et ægte mesterværk til moderne livsstil.

Leveres i to størrelser

Vejl. pris: Ø 20 cm 2.952,-  Ø 32 cm 3.984,- netto

Artikel nr.: Model 2129

Droplight-armaturet designet i 1969 er et smukt eksempel på Gino Sarfattis visionære design. Et alsidigt, funktionelt kunstværk, der giver et stærkt udsagn og gør opmærksom på alt, hvad dets lys rører ved.

Det intime lys fra Model 2129 indpakker rummet i en varm atmosfære. Armaturet har en diskret modvægt og en stor bueformet arm i gennemsigtigt methacrylat, der er fastgjort til loftet og kan dreje 360 grader vandret.

.

Leveres i to størrelser

Vejl. pris: 14.560,- netto

Artikel nr.: LE Sfere 2109

Hele sit liv tjente himlen som en muse for lysmester Gino Sarfatti. Han blev fascineret af det perfekte lys, der udsendes af Månen, og et af Gino Sarfattis mest strålende design er inspireret af den naturlige poesi fra den lysende satellit.

I 1959 blev Le Sfere lanceret i et eget solsystem, der drejede sig om en enkelt lysende sfære. Le Sfere er udstyret med et simpelt, men alligevel elegant princip, hvor en blæst opaline glas kugle holdes på plads af en grafisk ring. En raffineret omfavnelse, der giver armaturet et grafisk udtryk og frembringer dets karakteristiske æstetik.

Leveres i to størrelser 16 og 24 opaler

Vejl. pris: fra 44.000,- 68.250,- netto

Artikel nr.: VV Cinquanta Floor

VV Cinquanta blev designet af den italienske arkitekt Vittoriano Viganó i 1951 i sin tid som Art Director for Arteluce og har en positionerer bar  direkte lyskilde, der kan svinges og vippes, fra direkte arbejdslys til opadgående belysning.

Gulv-modellen står yndefuldt på en slank sort aluminiumsramme. Reflektoren er monteret på en artikuleret stamme, der kan drejes og vippes, hvilket muliggør forskellige lysscenarier.

Vejl. pris: fra 6.280,- netto

Artikel nr.: VV Cinquanta Twin

Twin-modellen er en elegant toarmet væglampe. Monteret på et messingbeslag strækker de to messingarme sig ud i modsatte retninger. De brede signaturreflektorer kan vinkles og drejes for at give både indirekte og direkte belysning samtidigt. En skulpturel væglampe med flere lyskompositioner.

Vejl. pris: 8.160,- netto

Artikel nr.: VV Cinquanta wall

VV Cinquanta blev designet af den italienske arkitekt Vittoriano Viganó i 1951 i sin tid som Art Director for Arteluce og har en direkte direkte lyskilde, der kan svinges og vippes, fra direkte arbejdslys til opadgående belysning.

Vægmodellen er monteret på en messingarmatur, så reflektoren kan dreje 350 grader og kan vinkles 160 grader.

Vejl. pris: fra 3.448,- netto

Artikel nr.: 1063

Gulvlampen designet i 1954 var et ægte avantgardistisk design på det tidspunkt, og med sin minimalistiske silhuet fortsætter den med at supplere selv de mest moderne omgivelser. I model 1063 forsøger Gino Sarfatti at demonstrere den æstetiske værdi af en synlig lyskilde, den fluorescerende rørformede pære og flere armaturer og modeller fulgte det første ornamentale eksempel i de efterfølgende år.

Ved udsendelse af direkte eller reflekteret lys består gulvlampen af et tyndt sort eller hvidmalet aluminiumsrør, som huser lyskilden. Aluminiumsfoden er afbalanceret. 1063 er dæmp bar og der kan reguleres på kelvin fra varm 2700 – til kold 5000

Vejl. pris: 18.824,- netto

Artikel nr.:Model 548

Bordlampen designet i 1951 er en undersøgelse af balance og lysreflektion gennem en skærm, et tilbagevendende tema i Gino Sarfattis arbejde. Model 548 giver både reflekteret og diffust lys på grund af den justerbare spotlight, der er rettet op mod en reflekterende skærm.

Den store diffusor i orange, blå eller hvid methacrylat giver en meget sofistikeret lyseffekt og er en væsentlig del af illusionen og legen med perception. Spotlighten i hvidmalet aluminium er monteret på en rørformet stilk i poleret eller poleret messing, mens en lille messingstang i bunden fungerer som modvægt i den smukke balanceringshandling af de enkelte elementer i Model 548.

I genudgivelsen er den originale glødepære blevet erstattet af en LED-kilde, og en optisk lysdæmperafbryder er integreret diskret i det originale design.

Vejl. pris: 7.544,- netto

Artikel nr.: Candela

Candela, der er designet af Francisco Gomez Paz, fortsætter den lange tradition med elegante skandinaviske flammearmaturer og fremmer denne klassiske produkttypologi med det 21. århundredes teknologi. Som det første produkt fra Astep er Candela et manifest, der taler om evolution inden for design og teknologi og respekt for miljøet.

Astep er inspireret af evolution; brugen af ild til at drive LED-lys repræsenterer både den ældste og den nyeste form for belysning i et enkelt produkt. Ved at høste energi giver Candela lys og styrker dine mobile enheder med en æstetik, der er både teknisk, nytænkende med en sjælden varm imødekommenhed

Vejl. pris: 5.576,- netto

Artikel nr.: Pepa

Med en stærk krop af massivt træ og drevet af et teknologisk hjerte er Pepa en bærbar armatur, der gifter sig med traditionel håndværk med moderne teknologi.

Pepa blev inspireret af et lille køkkenredskab, der findes på borde i hjem og restauranter over hele verden: peberkværnen. Som du ville holde og vride en peberkværn for at tilføje peber til en skål.  Pepa top drejes for at tilføje lys til din aften overalt.

Når du drejer den koniske reflektor på Pepa, kan belysningen justeres fint og jævnt fra off til on og hvor som helst derimellem. Roterer ubegrænset 360 ° er der to punkter med præcise klik: en med fuld lysstyrke og en anden, når den er slukket.

Vejl. pris: 3.800,- netto

Artikel nr.: NOX

Nox legemliggør den legende og innovative energi fra Alfredo Häberli i et blødt smukt bærbart armatur. Nox er opkaldt efter ‘nat’ på latin og inviterer i sin essens til at blive bevæget rundt for at pynte og lysne op hverdagen både indendørs og udendørs.

Karakteristisk for Nox er dets trådløse opladningssystem med induktionsteknologi, der gør det muligt at bruge denne sofistikerede og meget alsidige lampe frakoblet. Armaturet består af fire elementer: en opladningsbase, en aluminiumsdel, der indeholder opladningssystemet, en håndblæst opaline glasdiffusor og et simpelt håndtag.

Nox har en berøringsdæmper og kan give rigeligt lys til læsning og et hyggeligt blødt lys, når det er nedtonet. Ideel som en sengelampe, Nox kan afhentes og bæres til altanen, og med sine rige materialer virker den også perfekt hjemme på middagsbordet.

Vejl. pris: 5.168,- netto trådløs lade fod i træ 800,- trådløs lade fod metal 1.680,- netto

Har du en trådløs oplader til din telefon kan denne bruges. Spørg efter vores indbygnings løsninger.